Lange Haven 32

SCHIEDAM

Omschrijving

Aan de pittoreske Lange Haven, midden in het historische hart van Schiedam, bieden wij u dit voormalige pakhuis (totaal ca. 380 m2) dat door de huidige eigenaren met respect voor de geschiedenis is verbouwd tot een uiterst smaakvolle en comfortabele stadswoning met riant dakterras.

Het huidige dakterras kan eenvoudig aanzienlijk vergroot worden en biedt de mogelijkheid tot het realiseren van een dakopbouw van ca. 45,0 m².

De gehele woning is in 2004 zowel in- als uitwendig zeer grondig verbouwd waarbij tevens alle installaties zijn vernieuwd; de vloeren, het dak en de wanden zijn inwendig geïsoleerd. De authentieke pakhuiskenmerken (o.a. de balken en het plafond) zijn met respect gerestaureerd en behouden gebleven.

Mede door de aanleg van de verlengde A4 is zowel het centrum van Rotterdam als van Den Haag in minder dan 20 minuten te bereiken.

Omschrijving:

Begane grond:
Entree, zeer ruime hal met garderobenis, natuurstenen vloer en trap naar 1e verdieping. Aan de voorzijde bevindt zich een uiterst comfortabele woonkeuken (ca. 5,50/4,00 x 6,50m.) met luxe keukeninrichting in hoekopstelling met natuurstenen aanrechtblad, “Boretti” kookmodule met dubbele oven, vaatwasser, dubbele spoelbak 140 cm. grill en Amerikaanse koelkast. Slaap- annex werkkamer (ca. 4,65 x 3,95m.) met natuurstenen vloer, wasgelegenheid en mede door de ruim bemeten lichtkoepel (met ventilatie) een bijzondere lichtinval. Riante en uiterst smaakvolle badkamer (ca. 3,45/4,56 x 3,65 m.) met luxe betegeling en “top” sanitair o.a. rond whirlpool ligbad, vaste douche met 2 rainshowers douches en design wastafels. Master bedroom (ca. 4,50 x 360 m. ) met schuifkastenwand en wastafel. Bijkeuken met aansluitingen t.b.v. wasmachine en droger.Toiletruimte met zwevend closet en natuurstenen vloer.

1e verdieping: (hoogte circa 4.25m)
Zeer ruime loft van ca. 110 m² met authentiek balkenplafond, houten vloerdelen, stucwerkwanden, glazen achterpui en openslaande deuren met Frans balkon aan voorzijde vanwaar een magnifiek zicht over de historische haven. Toilet met voorportaal met natuurstenen vloer, pantry annex koude keuken met koelkast, vriezer en aansluitingen t.b.v. diverse apparatuur zoals dubbele vriezer, koelkast, wijn conditioner, magnetron etc.
Op het platte dak is thans een terras gerealiseerd van ca. 6,0 x 6,0 meter welke tot een aanzienlijk groter terras kan worden uitgebreid. Conform opgave van de dienst Bouwen en Wonen zou een dakopbouw van maximaal 45 m² tot de mogelijkheden behoren.

Tijdens de laatste verbouwing zijn o.a. de navolgende zaken uitgevoerd:
– geïsoleerde voorzetwanden
– nieuwe geïsoleerde begane grond vloer (beton) met vloerverwarming
– nieuwe fundering
– nieuwe ramen en kozijnen met isolerende beglazing
– nieuwe installaties (gas, water, elektra en riool)
– et cetera
– HR combi ketel (2018)

De woning is de afgelopen jaren in gebruik geweest als kantoorruimte hetgeen zijn sporen heeft nagelaten. Deze prachtige woning verdient een nieuwe eigenaar die met liefde de woning weer een (t)huis maakt.

Parkeren geschiedt in dit deel van het centrum van Schiedam middels betaald parkeren met ontheffing voor vergunninghouders (parkeervergunning ca. EUR 92,– per jaar).

Oplevering: in overleg

Dit schitterende en sfeervolle monumentale grachtenpand ligt aan een van de mooiste stadsgrachten van Nederland in de historische binnenstad van Schiedam. In de directe nabijheid vindt u alle voorzieningen en een aantrekkelijk cultureel klimaat.
Voor grootstedelijke voorzieningen is het centrum van Rotterdam binnen handbereik in ca. 15 minuten met de auto of het openbaar vervoer en in ca. een half uur op de fiets.

Schiedam staat bekend om haar jeneverproductie en klassieke windmolens. De historische binnenstad van Schiedam is als gebied monumentaal en derhalve is het gehele gebied aangewezen als beschermd stadsgezicht (met ingang van 27 mei 2005).

Heeft deze informatie uw nieuwsgierigheid en interesse gewekt laat u dan verrassen door de flexibiliteit die Stripes Makelaardij u biedt voor het bezichtigen van haar aanbod.

Stripes Makelaardij behartigt de belangen van verkopers, neem uw eigen NVM aankoopmakelaar mee.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard.

Algemeen

Vraagprijs: € 650.000 kosten koper
Status:Beschikbaar
Aanvaarding:in overleg

Locatie

Straat:Lange Haven
Huisnummer:32
Postcode:3111 CG
Plaats:SCHIEDAM
Bouwjaar:1880
Soort bouw:Bestaand

Kamers

Aantal kamers:4 kamers
Slaapkamers:2 slaapkamers

Oppervlakte

Perceeloppervlakte:123 m²
Woonoppervlakte:203 m²

Overig

Type woning:Grachtenpand
Tuin: geen tuin
Inhoud:850 m³
Garage: geen garage

Locatie op kaartStreetview

Foto's

Reageren

Bent u geïnteresseerd in deze woning? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier of mail ons.


Uw naam (*)

Uw email (*)

Uw telefoon (*)

Vragen en/of opmerkingen


Privacy

Ik ga akkoord met de privacyverklaring